A vezetőfejlesztésben a  támogató, bizalmi légkör kialakítását tartom elsődlegesnek. Olyan vezetőket képzek, akik képesek tudatosan felismerni a munkavállalók személyiségjegyeit, és ezáltal  személyre szabott, fejlesztő, motiváló vezetői stílust megvalósítani. Hiszem és vallom, hogy a jó munkakörülmény és fizetés mit sem ér egy  kiváló vezető nélkül – a munkavállaló akkor hozza a legjobb teljesítményt, ha nem csupán elégedett a feltételekkel, hanem érzelmileg is biztonságban és jól érzi magát a munkahelyén. A munkatársaknak tartott tréningeken a  kiegyensúlyozott csapategyüttműködés, az egymással és a társosztályokkal való hatékony kommunikáció, a teljesítményük maximalizálása kerül fókuszba.

MIÉRT ÉPPEN ÉN?

Ha olyan szakembert szeretne felkérni, aki egy személyben a szakma határterületeiben is jártas, ezáltal nem csupán egy-egy tréning megtartásában tud segíteni, hanem akár egy hosszabb távú folyamatban is (humán szervezetfejlesztés, vezetőfejlesztés, kompetencia alapú kiválasztás, vállalati belső konfliktusok kezelése, coaching folyamatok, tanácsadás), akkor válasszon engem.

TRÉNER

diploma

Minden tréningen arra törekszem, hogy az elsajátított tudás a munkahelyen túl a magánéletben is kamatoztatható legyen.

MENTÁLHIGIÉNÉS SZAKEMBER

diploma

Pszichológiai háttértudásom elősegíti a tréning elméleti és gyakorlati moduljainak szakszerű, tudatos és valóban hatékony átadását.

MEDIÁTOR

diploma

A felmerülő konfliktushelyzetek kezelésében és megoldásában szakszerű segítséget tudok adni akár a tréningen, akár egy szervezetfejlesztési folyamatban.

COACH

business & executive & life – 400 óra – tanúsítvány

Segítő kérdéseimmel a tréningeken is támogatni tudom a résztvevők önismereti fejlődését.

Hogyan tartok tréninget?

Az úgynevezett dobozos tréningek világa nem az enyém.  Soha nem tartom meg ugyanazt a tréninget két cégnél egyformán. Minden tréning, képzés előtt részletesen tájékozódom a megrendelő szakmai vezetőjénél a csoport összetételéről, a fejlesztési irányokról, a felmerülő problémákról, és a lehető legjobban  személyre/csoportra szabom mind a tematikát, mind a gyakorlati feladatokat és példákat, amelyeket a tréningen a csoportot és a résztvevőket megismerve tovább alakítok, finomítok az eredmény elérésének érdekében. 

A tréning hossza

A tréningek hossza a tematikától és a szervezet igényeitől függően változó, de általában 1-3 nap. 

A tréning elsődleges célja, hogy a résztvevő készségeit fejlessze, és a résztvevők ne csak elsajátítsák, de be is gyakorolják, át is éljék a különböző módszerek hatásait. A tréning valós problémákra ad valós megoldási lehetőségeket. Gondoljon csak bele, ha az Ön vállalatánál például konfliktus van a társosztályok között, vagy a vezetőket nem ismerik el a kollégák, azt vajon képes egy tréner négy óra alatt előremozdítani a megoldás irányába? 

A bemutatkozás után jégtörő feladatok következnek, majd elméleti és gyakorlati blokkok váltják egymást. Minden tréningen van lehetőség arra is, hogy az adott témában a csoport által hozott esetet átbeszéljük. A tréningfeladatok egyenként néhány esetben csupán tíz percet, de sokszor akár harminc percet vagy egy órát is igénybe vesznek. A feladatok után minden esetben megbeszéljük a tapasztalatokat. Fontos részét képezi a tréningnek a lezárás is, ahol a résztvevők megfogalmazzák egyéni fejlődési irányaikat, vállalásaikat, majd visszajelzést adnak a trénernek is.

Mire jó a tréning?

A gazdasági és társadalmi változások, az új generációk megjelenése a szervezeti kultúrában is változásokat eszközöl. Napjaink vezetői szerteágazó kihívások előtt állnak, már nem csupán a folyamatok működtetése, hanem a munkavállalók által elvárt motiváló, érzelmileg is biztonságot nyújtó, az egyéni igényekre is kiemelten odafigyelő  szervezeti kultúra megteremtése is a feladataik közé tartozik. Multigenerációs környezetben a  coaching szemléletű és helyzetorientált vezetés, a hiteles kommunikáció, az eredményes konfliktuskezelés és motiváció kulcsfontosságú a magas teljesítmény és az alacsony fluktuáció eléréséhez. Az  elégedett munkavállaló mind a termék/szolgáltatás, mind az ügyfélkommunikáció és a vállalat külső megítélésének minőségében is jelentős erőforrás. A tréningek ennek elérésében segítenek vezetőknek és munkatársaknak. 

Tréningeket elsősorban az IWS Solutions szervezésében tartok. 
Ajánlatért kérem, keresse Molnár Fruzsina tréning menedzsert!


0
Tréning résztvevő
0
Elégedettség

Azt hittem, ez is egy szokásos, unalmas tréning lesz, és alig várom majd a végét. Hát nem az volt! A tréner személyisége, stílusa nagyon megnyerő, a feladatok izgalmasak voltak, és rájöttem, hogy sokkal jobban is kommunikálhatnék. Már este kipróbáltam otthon, és teljes volt a siker. Simán lehet, hogy bent is működni fog.

gyártási operátor

Eddig azt hittem, hogy az önismeret egy divatos kamu, de ezen a tréningen egy csomó mindent megértettem abból, hogy miért viselkedem úgy, ahogy. Jobban megértettem a kollégáim viselkedését is, sőt arra is rájöttem, hogy otthon is jobban oda kellene figyelnem sok mindenre. 

gyártási operátor

Az tetszett a legjobban, hogy a tréner értette a mi világunkat, és onnan hozott mindennapi példákat. 

gyártási sorvezető

Ma tanultam azt a fogalmat, hogy tréningsérült. Szerintem én az vagyok. Már előre vártam a sok bullshitet meg motivációs beszédet, amit minden tréner nyom, de végül nagyon jól éreztem magam, és még újat is tanultam. Tetszett, hogy a tréner nagyon nem beszél mellé.

műszakvezető

Jó néhány vezetői tréningen voltam már, de most először éreztem, hogy végre összeáll a tudás a fejemben. Örülök, hogy az emberi működés pszichológiai hátterébe is betekintést kaphattam. 

osztályvezető

Mérnökként én mindig is a számokban és a tényekben hittem. Nem gondoltam volna, hogy a problémamegoldásnak ilyen kreatív módszerei is működhetnek. Tetszett, hogy a tréner odafigyelt a „kockaságunkra” és a mi nyelvünkön mutatta be a kreatív módszereket, amiket aztán be is gyakoroltunk. Én biztos, hogy fogom használni.

mérnök

Attól féltem, hogy megint fakockákat meg szívószálakat kell pakolgatnunk, mint a többi tréningen. Azt mérhetetlenül utálom. De ez a tréner teljesen más feladatokat csináltatott velünk, és szerintem nagyon hasznosak is voltak.

gyártási csoportvezető

A tréner olyan élvezetesen adja elő az elméleti részeket is, hogy közben az jutott eszembe, hogy ha ilyen tanáraim lettek volna, sokkal többet tanultam volna.

műszakvezető

Ami a legjobban tetszett, az a tréner hatalmas tudása és a szuper előadásmódja. 

mérnökségi csoportvezető

Többet kaptam, mint amire vártam. A végén azt éreztem, hogy szívesen maradnék még egy napot. 

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

Amin változtatnék, az talán a tréning hossza. Legyen inkább 5 napos!

MÉRNÖK