A gazdasági és társadalmi változások, az új generációk megjelenése a szervezeti kultúrában is változásokat eszközöl. Napjaink vezetői szerteágazó kihívások előtt állnak, már nem csupán a folyamatok működtetése, hanem a munkavállalók által elvárt motiváló, érzelmileg is biztonságot nyújtó, az egyéni igényekre is kiemelten odafigyelő  szervezeti kultúra megteremtése is a feladataik közé tartozik. Multigenerációs környezetben a  coaching szemléletű és helyzetorientált vezetés, a hiteles kommunikáció, az eredményes konfliktuskezelés és motiváció kulcsfontosságú a magas teljesítmény és az alacsony fluktuáció eléréséhez. Az  elégedett munkavállaló mind a termék/szolgáltatás, mind az ügyfélkommunikáció és a vállalat külső megítélésének minőségében is jelentős erőforrás. Az alábbi tréningek ennek elérésében segítenek vezetőknek és munkatársaknak. 

VEZETŐFEJLESZTÉS, VEZETŐI TRÉNINGEK

➤ Vezetőképzés csoport- és műszakvezetőknek
➤ Vezetőképzés közép- és felsővezetőknek

● Vezetői önismeret, emberismeret
● Vezetői stílusok, helyzetorientált vezetés
● Vezetői kommunikáció
● Csoportfejlődés, csoportdinamika
● Együttműködés kialakítása, motiváció
● Teljesítményértékelés és visszajelzés
● Priorizálás, delegálás, időgazdálkodás
● 
A vezető, mint mediátor – konfliktuskezelés a csoportban

Hogyan tartok tréninget?

Minden tréning előtt részletesen tájékozódom a megrendelő szakmai vezetőjénél a csoport összetételéről, a fejlesztési irányokról, a felmerülő problémákról, és a lehető legjobban személyekre/csoportra szabom mind a tematikát, mind a gyakorlati feladatokat és példákat. A tréningeken egyéni és csoportos gyakorlati feladatokat, játékos elemeket használok az elméleti részek elmélyítésére. Minden tréning interaktív, a résztvevők aktív bevonásával és együttműködésével zajlik.

Miért éppen én?

Ha olyan szakembert szeretne felkérni, aki egy személyben a szakma határterületeiben is jártas, válasszon engem.

● 
MENTÁLHIGIÉNÉS SZAKEMBERKÉNT pszichológiai háttértudásom elősegíti az elméleti és gyakorlati modulok szakszerű, tudatos, hatékony átadását.
● MEDIÁTORKÉNT a felmerülő konfliktushelyzetek kezelésében és megoldásában tudok szakértő segítséget nyújtani.
● COACHKÉNT segítő kérdéseimmel a tréningeken is támogatni tudom a résztvevők fejlődését.

A tréning hossza

A tréningek hossza a tematikától és a szervezet igényeitől függően változó, de általában 1-3 nap. 

A tréning elsődleges célja, hogy a résztvevő készségeit fejlessze, és a résztvevők ne csak elsajátítsák, de be is gyakorolják, át is éljék a különböző módszerek hatásait. A tréning valós problémákra ad valós megoldási lehetőségeket. Gondoljon csak bele, ha az Ön vállalatánál például konfliktus van a társosztályok között, vagy a vezetőket nem ismerik el a kollégák, azt vajon képes egy tréner négy óra alatt előremozdítani a megoldás irányába? 

A bemutatkozás után jégtörő feladatok következnek, majd elméleti és gyakorlati blokkok váltják egymást. Minden tréningen van lehetőség arra is, hogy az adott témában a csoport által hozott esetet átbeszéljük. A tréningfeladatok egyenként néhány esetben csupán tíz percet, de sokszor akár harminc percet vagy egy órát is igénybe vesznek. A feladatok után minden esetben megbeszéljük a tapasztalatokat. Fontos részét képezi a tréningnek a lezárás is, ahol a résztvevők megfogalmazzák egyéni fejlődési irányaikat, vállalásaikat, majd visszajelzést adnak a trénernek is.

Tréningeket elsősorban az APAVE Magyarország szervezésében tartok. 
Ajánlatért kérem, keresse Pór Valéria akadémia igazgatóhelyettest!