„Nem belemenni a harcba, ha egyszer a másik belénk kötött? A legtöbb embernek már ettől a gondolattól is összeugrik a gyomra, mert gyöngeségnek hiszi. Csak aki már kipróbálta, az tudja, hogy milyen hihetetlen erő lehet ebben!”

Dr. Almási Kitti: Bátran élni

Az asszertív kommunikáció az együttműködés nyelve. Olyan kommunikációs mód, amely lehetőséget ad a valós párbeszédre, a problémák hatékony megoldására, és vérnyomásunk stabilitására.

ERRŐL LESZ SZÓ

● Agresszív, passzív, manipulatív kommunikáció
● Kommunikációs játszmáink és azok hatásai
● Az asszertivitás verbális és nem verbális eszközei
● Az asszertivitás módszertana lépésről lépésre
● Ha az asszertív kommunikáció nem működik

● Az agresszív fél megnyugtatásának módszerei
● A passzív fél aktivizálásának módszerei
● Hogyan mondjunk nemet – akár nem nélkül
● Problémaközpontúságból megoldásközpontúság
● Asszertív tárgyalás és meetingvezetés 

A tréningen a résztvevők megismerik a hatékony, gyors, a párbeszédet folytató felek számára az érdekeiket legjobban kifejező, egyértelmű, mégis etikus, a másik fél érzéseit és szükségleteit tiszteletben tartó kommunikáció módszereit. A játékos, egyéni és csapatmunkát is megkívánó feladatok pedig segítenek elmélyíteni és begyakorolni azokat.

Az asszertív kommunikáció eredménye:

Csökken a félreértések és a konfliktusok száma, a munkatársak és a vezetők a probléma helyett sokkal inkább a megoldást helyezik fókuszba, ezáltal a csapat hatékonyabbá, sikeresebbé, és nem utolsó sorban együttműködőbbé válik. A hatékony kommunikáció valójában a teljes szervezeti működést pozitív irányba mozdítja el. 

Tréningeket elsősorban az IWS Solutions szervezésében tartok. 
Ajánlatért kérem, keresse Molnár Fruzsina tréning menedzsert!